Vanliga frågor om lackering

Vad kostar det att lackera ett kök?

Att lackera en normalstor kökslucka kostar mellan 300 – 600kr beroende på luckmodell, skick och önskad kulör.

I de flesta fall är kostnaden för att lackera ett helt kök en bråkdel av kostnaden för att byta ut till ett helt nytt. Men för att kunna ge en korrekt prisbild krävs att vi får möjlighet att se en lucka från Ert nuvarande kök. Ofta räcker det med att Ni skickar in en bild till oss per mejl eller sms.

Luckmodell, antal luckor, önskad kulör och framförallt det nuvarande skicket är några av alla parametrar som måste tas i beaktning när priset ska avgöras. Ett fukt- eller kantskadat kök kommer att kräva mer arbete och därav i slutändan att resultera i ett högre pris, men kostnaden och miljöpåverkan är i majoriteten av fallen betydande lägre än vad det är att köpa ett helt nytt kök.

Önskar du få en offert för lackering av dina köksluckor? Klicka här för att kontakta oss.

Vilka är fördelarna med att lacka om ett kök eller en möbel?

Det finns flera fördelar med att lämna in dina saker för lackering. Genom att få dina saker omlackerade sparar du både på miljön och plånboken. Priset för lackering är ofta en bråkdel av priset för att köpa något nytt och miljöpåverkan är betydligt lägre jämfört med att producera nya köksluckor eller möbler. Du får även en större valmöjlighet när det kommer till färgval. Många gillar även känslan av att fräscha upp och använda äldre möbler som gått i arv eller som man köpt på loppis.

Vilka kulörer kan jag välja på?

Alla färger som du hittar i din lokala färgbutik går att omsätta till en färgkod som vi sedan kan använda till ditt projekt, detta betyder att utbudet är nästintill oändligt. I stort sett alla färgbutiker har även en färgkarta som går att bläddra i. Vi hjälper gärna till om du behöver hjälp att hitta rätt kulör.

Går det att avgöra vilken kulör mitt gamla kök är målat i?

Ja. Vi kan med hjälp av en kulörmätare få fram den kulör som använts vid målning av ditt gamla kök. Mätningen görs med laser och tar bara några sekunder samtidigt som ytskicket lämnas intakt och färgen opåverkad. Detta ger oss en färgkod som sedan kan användas för att beställa korrekt färg.

Varför är kostnaden högre för att lackera om ett kök i en kulör som ej är vit?

Det finns två anledningar till att priset är högre. Den ena är att kostnaden för att bryta färgen är högre jämfört med om du väljer en obruten, vit färg. Den andra anledning är då mörkare kulörer kräver en betydligt högre noggrannhet vid förarbetet samt vid rengöring av färgpumpar. Vid undermålig rengöring riskerar den önskade kulören att brytas av med tidigare målade kulörer. Slutresultatet kan då skilja sig mot den kulör du önskat få lackerad.

Hur lång tid tar det att få ett kök lackerat?

I regel tar det 2-3 veckor från att du lämnat in ditt kök till dess att det är redo för återmontering.

Lackerar ni om möbler och dörrar?

Ja. Vi lackerar det mesta i trä. Om du är osäker på om just din möbel eller dörr är lämplig för omlackering är du välkommen att kontakta oss.

Jag önskar byta från handtag till knoppar på mitt kök. Är detta möjligt?

Absolut. Vi kan spackla bort gamla handtagshål och borra upp nya om ni så önskar. Vi erbjuder även 20% rabatt på handtag och knoppar från Linfalk.

Hur sköter jag om mitt nylackerade kök?

Köksluckor är generellt sett känsliga mot fukt och starka medel. Vi rekommenderar alla våra kunder att torka luckorna med en lätt fuktad trasa. Om luckorna är väldigt smutsiga går det bra att addera en droppe diskmedel till den fuktade trasan. Starka rengöringsmedel bör ej användas.

Vilken glans bör jag välja när jag lackerar om mitt kök?

Val av glans är i mångt och mycket en smaksak. Men det finns några aspekter som tål att tänkas på. Ett mattare kök är svårare att hålla rent. Fettfläckar riskerar att bli synligare och svåra att bli av med. Ett högglansigt kök åsinsida är lättare att hålla rent men mer repkänsligt samt dyrare att producera.

En ett bra glanstal att välja om man vill ha ett hållbart och lättskött kök är glans 30. Glans 30 är standard hos majoriteten av köksleverantörer, så även hos oss.

Ytterligare frågor?

Har du en fråga som inte finns med i listan ovan? Då är du välkommen att kontakta oss.