FANÉRADE KÖKSLUCKOR

Det finns inget som blir mer rätt och hör hemma mer inom den skandinaviska kökstraditionen än fanérade köksluckor av trä som också är vår mest sålda träkökslucka. Efterfrågan och modet på köksluckor i trä har kommit och gått genom åren, men vi kan nu se att våra fanérade köksluckor efterfrågas mer och mer igen.

Våra bästsäljare bland fanérade köksluckor är klarlackerade köksluckor i ek & björk, men dock tätt följt av köksluckor i valnöt, körsbärsbetsad al och bok. Något som också är mycket populärt är att lackera de fanérade köksluckorna för att förstärka själva träkänslan i köket på samma gång som man också vill bibehålla det moderna utseendet med färgkulörer i vitt & grått.

Ek och Ask faner tillhör de träslag som är speciellt lämpliga för lackering och då speciellt ask faner då den får en utmärkt tydlighet i den lackerade ådringen och även på grund av dess prisvärdhet. Gällande våra fanérade köksluckor så kan våra kunder välja vilken kulör som helst och man har även valfriheten att välja mellan täcklackerade och strukturlackerade köksluckor.

EKFANÉR

Köksluckan Åby i Svart

Åby Svart – Svart fanerad lucka

Köksluckan Åby i Vit

Åby Vit – Vit fanerad lucka

Köksluckan Åby i Ek

Åby Ek – Ek fanerad lucka

ASKFANÉR

Köksluckan Backa i Askfanér

Backa Askfanér

Köksluckan Camilla S i Askfanér

Camilla S Asfanér

Köksluckan Finess S i Askfanér

Finess S Askfanér

Köksluckan Harmoni S i Askfanér

Harmoni S Askfanér

Köksluckan Louise S i Askfanér

Louise S Askfanér

Köksluckan Odal i Askfanér

Odal Askfanér

Köksluckan Slät i Askfaner

Slät Askfanér

Köksluckan Slät i Askfaner med Stuktur

Slät Askfanér

Köksluckan Anna Antik i Askfanér

Anna Antik Askfanér

Köksluckan Anna Antik i Askfanér

Anna Antik Askfanér

FANERADE LUCKOR MED TRÄKANT

Köksluckan Onyx i Askfanér med Körsbärsbets

Onyx Alfanérad Körsbärsbets

Köksluckan Onyx i Björkfaner

Onyx Björkfanér

Köksluckan Onyx i Bokfaner

Onyx Bokfanér

Köksluckan Opal i Björkfaner

Opal Björkfanér

KANTPROFILER 18 MM
Kantprofil - Onyx

Onyx

Kantprofil - Opal

Opal

Fanérade Köksluckor info

När man tillverkar fanérade köksluckor så använder man en MDF träfiberskiva som därefter faneras med det önskade träslaget. Själva Faneren har som regel en tjocklek på 0,6 mm innan den putsas, plankläggs och limmas fast på MDF träfiberskivan.

De naturliga egenskaperna hos träslaget som kulör & ådringstäthet är specifikt beroende på vilket träslag man använder. Faner är egentligen tunna skivor som hyvlas ur från en stock vilket leder till att egenskaperna är densamma som massivt trä gällande ådringstäthet & mognadsprocessen.

Gällande andra ljusa träslag som björk och ek så gulnar dessa under mognadsprocessen till skillnad från exempelvis ett mörkt träslag som valnöt som ljusnar och får en rödaktig färgton. Detta är en del av processen och helt naturligt vilket innebär att köksluckorna får sin mogna kulör först efter ett par år.